Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj predstavio se na sajmu u Bijeljini

Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije d.o.o. tvrtka je osnovana 2013.g. s misijom razvoja i unapređivanja proizvodnje presadnica modernim tehnologijama, razvoj istraživačkog potencijala te razvoj savjetodavne komponente poslovanja u poljoprivredi. Cilj Centra je iskoristiti postojeće poljoprivredne potencijale, resurse i znanje, u kombinaciji s novim tehnologijama i proaktivnim istraživačkim aktivnostima, kako bi se stvorila sinergija koja može potaknuti rast produktivnosti u sektoru poljoprivrede kao i rast prihoda od tog sektora u regiji.

Centar ima edukativnu, istraživačku i gospodarsku funkciju, sa svrhom poticanja proizvodnje i znanstvenog pristupa u cijelom procesu sve do stavljanja gotovih proizvoda na tržište.

Predstavljanje je organizirala HGK ŽK Slavonski Brod na zajedničkom izložbenom prostoru Ekonomske regije u slivu rijeke Save (ERUSRS).

Ekonomska regija u slivu rijeke Save (ERUSRS) je asocijacija temeljena na Protokolu o regionalnoj suradnji 16 gospodarskih komora s područja sliva rijeke Save iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, koji je potpisan 26. travnja 2007. godine.

Uz ŽK Slavonski Brod, potpisnice ove inicijative iz Hrvatske su Komora Zagreb, ŽK Sisak i ŽK Vukovar.

Osim predstavljanje na izložbenom prostoru na kojem se održala i promocija ERUSRS-a i gospodarstvenika s navedenog područja, predstavnici Centra sudjelovali su 17. rujna i na poslovnom susretu (B2B).

BrodPortal